Kate Middleton liet lokken kortwieken voor goed doel
Foto: Photo News

De Britse Kate Middleton liet eind vorig jaar haar bruine lokken kortwieken. Een staart van zo’n zeventien centimeter lang ging naar het goede doel.

Volgens de Britse krant The Sunday Express stelde Kate Middleton zelf voor aan haar kapper Joey Wheeler om de afgeknipte lokken te doneren aan The Little Princess Trust. Dat is een organisatie die sinds 2006 pruiken maakt voor kinderen die hun haar verloren door kanker.

Kate Middleton liet lokken kortwieken voor goed doel
Het kapsel van Kate is flink korter geworden. Foto: Photo News

De hertogin van Cambridge zou haar lokken niet onder haar eigen naam opgestuurd hebben naar het goede doel, maar gebruikte volgens koninklijke bronnen een schuilnaam. ‘Het is hartverwarmend om te denken dat er ergens een meisje rondloopt met een pruik met echt prinsessenhaar’, aldus de ingewijde.

Grote verrassing

Voor Helen Creese, woordvoerdster van The Little Princess Trust, kwam het nieuws als een grote verrassing. ‘Het haar was verstuurd onder een andere naam van een vrouw uit Kensington zodat het goede doel niet zou weten dat het om koninklijke lokken ging’, klinkt het. Bij de organisatie zijn ze in de wolken dat Kate Middleton besloot om haar bruine lokken te doneren. ‘We zijn dankbaar, net zoals we iedereen dankbaar zijn die ons op deze manier steunt.’

Het is niet de eerste keer dat een beroemdheid haar doneert aan de organisatie. In 2016 knipte One Direction-zanger Harry Styles zijn paardenstaart af om op te sturen. Dat maakte hij duidelijk met een foto op Instagram.

Kate Middleton liet lokken kortwieken voor goed doel
Kate Middleton voor haar kappersbeurt Foto: Photo News