Man sterft nadat hij in MRI-scanner wordt gezogen
Themabeeld. Foto: Shutterstock

Een Indiase man is overleden nadat hij in een MRI-scanner werd gezogen toen hij een familielid bezocht in een ziekenhuis in Mumbai. Een arts en een ander personeelslid worden verdacht van nalatigheid.

De 32-jarige Rajesh Maru werd door een arts en een andere werknemer gevraagd om een zuurstoffles naar een ruimte met een MRI-scanner te brengen, zegt de oom van het slachtoffer.

Door de grote magnetische kracht van het apparaat werd Maru in het apparaat getrokken. Volgens een eerste onderzoek stierf de dertiger door het inademen van vloeibare zuurstof uit de fles, die vermoedelijk beschadigd raakte bij de klap.

Het personeelslid had Maru verzekerd dat de MRI-scanner uit stond. ‘Het was zijn taak om dergelijke incidenten te voorkomen’, aldus de oom van Maru. ‘Hij liet mijn familieleden die kamer binnengaan, terwijl het apparaat aan was. We zijn er kapot van.’

Nalatigheid

De werknemer en een arts worden verdacht van nalatigheid. Het ziekenhuis onderzoekt het incident. De lokale regering van de staat Maharashtra heeft de nabestaanden een schadevergoeding aangeboden van 500.000 rupees (circa 6.300 euro).

Een MRI-scanner, de afkorting komt van magnetic resonance imaging, gebruikt een krachtig magnetisch veld om beelden van organen te maken. Objecten met ferrometalen worden daardoor aangetrokken en mogen daarom niet in de ruimte.

In 2001 kwam in New York een zesjarige jongen om toen een metalen zuurstoftank naar de machine vloog en hem raakte.