Nutella-korting veroorzaakt chaos in Franse supermarkten
Foto: Photo News

De Franse warenhuisketen Intermarché gaf donderdag enorme kortingen op de bekendste chocopasta ter wereld. Gevolg: een stormloop die niet overal even vlot verliep.

Er ontstond een ware gekte in verschillende vestigingen van de warenhuisketen Intermarché, omdat een potje Nutella er nog slechts 1,41 euro kostte in plaats van de gebruikelijke 4,70 euro. Fans van de hazelnotenpasta trokken massaal naar de winkels om zo veel mogelijk Nutella in te slaan. Maar door die stormloop liep het op veel plaatsen mis.

Op sommige plaatsen gingen gegadigden net niet op de vuist om tientallen potten te kunnen bemachtigen. In Ostricourt, een Franse stad vlak bij de Belgische grens, liep het zodanig uit de hand dat de politie tussenbeide moest komen om de gemoederen te bedaren.

‘Men ging tekeer als beesten’, vertelt een getuige. ‘Een vrouw werd aan haar haren weggesleurd door een andere klant, een andere vrouw kreeg een stuk karton tegen het hoofd en sommige klanten bloedden zelfs. Het was verschrikkelijk.’

Uiteindelijk werd beslist het aantal potten per persoon te beperken, waarna de kalmte wat terugkeerde in de supermarkten.

De promotie was aangekondigd in de Franse pers, maar ging ook als een lopend vuurtje rond op sociale media. Eén tweet over de geplande kortingen werd maar liefst 16.000 keer gedeeld. En met succes: volgens de Franse pers werd ‘er meer verkocht op één dag dan in drie maanden’ en werden de kassa’s in de supermarkten bedolven onder potten Nutella.