Caroline Wozniacki is op haar hoede voor Elise Mertens: “Uitstekende speelster”
Foto: Photo News

Caroline Wozniacki (WTA-2) wordt donderdag de tegenstandster van Elise Mertens (WTA-37) in de halve finales van het Australian Open. De 22-jarige Limburgse speelde één keer eerder tegen Wozniacki. Eind juli moest ze in de halve finales in Bastad met 7-5, 4-6 en 6-2 de duimen leggen voor de 27-jarige Deense.

“Van dat dat duel heb ik onthouden dat Mertens een uitstekende speelster is”, verklaarde Wozniacki dinsdag. “Ze heeft veel talent, kent een ongelooflijk jaarbegin en speelde hier al een uitstekend toernooi. Ik besef dat ik goed zal moeten serveren en retourneren en agressief zal moeten spelen om haar veel te doen bewegen. Ik kijk uit naar deze partij.”

In haar kwartfinale versloeg Wozniacki, eind vorig jaar laureate op de WTA Finals in Singapore, even na middernacht de Spaanse Carla Suarez Navarro (WTA-39) met 6-0, 6-7 (3/7) en 6-2. “Het is fantastisch om hier terug in de halve finale te staan. Het is lang geleden (2011). Ik was goed begonnen aan de partij, maar ondanks het feit dat ik de eerste set won met 6-0, wist ik dat de buit nog niet binnen was. Na het verlies van de tweede set was ik boos op mezelf omdat ik een matchbal niet benut had, maar ik ben trots dat ik mijn kalmte bewaard heb. En ik denk dat ik iets meer energie over had op het einde.”