Vrachtwagen vol chemicaliën gestolen in Zedelgem
De tankwagens werden gestolen vanop de terreinen van transportbedrijf Devooght-Verleye in Zedelgem Foto: Google Streetview
In het West-Vlaamse Zedelgem is dit weekend een vrachtvagen vol chemisch product gestolen. Het voertuig is voorlopig spoorloos. De lading zou echter ongevaarlijk zijn.

Het parket van Brugge en de federale politie bevestigen dat de diefstal. Volgens buitenlandse media zou de tank gevuld zijn met 33.500 liter radiacid, dat gebruikt kan worden om explosieven te maken. Maar dat wordt door de politie ontkend: er is op dit moment echter geen aanwijzing dat het chemisch product kan worden gebruikt voor de aanmaak van explosieven, klinkt het. De zaak wordt verder onderzocht.

De tanker werd gestolen op het terrein van transportbedrijf Devooght-Verleye. De diefstal zou gebeurd zijn in de nacht van zaterdag op zondag. Zaakvoerder Nick Verleye zegt in een reactie aan nieuwsblad.be de commotie niet zo goed te begrijpen.Volgens hem bevat de tankwagen een onschuldig oliezuur, een product dat gebruikt wordt om allerlei soorten zeep van te maken. Verleye zegt dat hij onmiddellijk toen hij de diefstal vaststelde, de politie heeft verwittigd en hen alle gegevens over de lading en de bestemming ervan heeft meegedeeld.

Het is niet precies duidelijk hoe de vrachtwagen werd gestolen en waar hij naartoe gereden is. De kentekenplaat van het voertuig is 1-QEB-708. De daders hebben deze mogelijk vervangen om gemakkelijker ons land te verlaten.

Buitenlandse media die over de zaak berichtten meldden dat Interpol alarm heeft geslagen over de diefstal. Maar Interpol zelf ontkent dit echter.