Prins Harry is niet het enige lid van het Britse koningshuis dat dit jaar in het huwelijksbootje stapt. Ook zijn nicht, prinses Eugenie, geeft in 2018 het ja-woord.

Dat meldt het koninklijk paleis. Prinses Eugenie, achtste in lijn voor de troon, trouwt na jaren met ondernemer Jack Brooksbank. ‘Haar Koninklijke Hoogheid en mijnheer Brooksbank verloofden zich eerder deze maand in Nicaragua’, aldus Buckingham Palace.

Eugenie (27) is de tweede dochter van Prins Andrew, de hertog van York, en zijn ex-vrouw Sarah Ferguson. Het huwelijk van haar ouders strandde in 1996, nadat hun huwelijksproblemen jarenlang breed werden uitgesmeerd in de tabloids. Sarah Ferguson behield haar titel van hertogin van York.

Het huwelijk tussen de prinses en de 31-jarige Brooksbank vindt komende herfst plaats, in de St George’s kapel in kasteel Windsor, een koninklijk verblijf niet ver van Londen. Dat is dezelfde plaats als waar Prins Harry en zijn Amerikaanse verloofde Meghan Markle op 19 mei trouwen.

Brooksbank is manager van de Londense cocktailbar Mahiki, geliefd bij beroemdheden. Ook prins Harry en Beatrice, de oudere zus van Eugenie, zouden er vaste gasten zijn.