Zware verkeersovertreder op vlucht na veroordeling
Politierechter Peter D’Hondt Foto: Copyright : Geert De Rycke

De recidiverende garagehouder uit Sint-Niklaas, die vrijdag een zware straf kreeg van politierechter Peter D’Hondt, is nog steeds voortvluchtig. Dat bevestigt het parket. De man werd drie keer dronken achter het stuur betrapt en lapte nog een reeks verkeersregels aan de laars. Hij kreeg een gevangenisstraf van 7,5 jaar.

Politierechter D’Hondt gaf de man de zware gevangenisstraf, een boete van 60.400 euro en 50 jaar rijverbod. Maar hij kwam niet naar het proces en is sindsdien voortvluchtig. Het parket bevestigt dat hij zaterdagmiddag nog niet gearresteerd kon worden.

De man pleegde drie zware verkeersmisdrijven tussen 15 juni en 9 juli 2017. Eerst reed veroorzaakte hij een ongeval met 1,7 promille alcohol in het bloed. Later ging hij - ook onder invloed - op de vlucht voor een verkeerscontrole in een niet-gekeurde auto met zijn minderjarige dochter op de achterbank. Ook toen lapte hij alle verkeersregels aan zijn laars.

Bovendien veroorzaakte hij - opnieuw bij dronkenschap - een later nog een verkeersongeval, waarop hij vluchtmisdrijf pleegde.