Lindsey Vonn verovert haar 79e WB-zege
Foto: REUTERS

Lindsey Vonn heeft zaterdag de Wereldbeker afdaling in het Italiaanse Cortina d’Ampezzo op haar naam geschreven. Voor de Amerikaanse was het, op haar lievelingspiste, al haar 79e Wereldbekerzege.

De 33-jarige Vonn klokte een tijd van 1:36.48 en bleef daarmee de Liechtensteinse Tina Weirather (+0.92) en haar landgenote Jacqueline Wiles (+0.98) voor. Thuisskiester Sofia Goggia, de winnares van de afdaling van vrijdag, viel na een sprong. Het is voor Vonn al haar twaalfde zege in Cortina d’Ampezzo, haar tweede dit jaar na de Super-G in Val d’Isère. Met haar 79e WB-zege komt Vonn dichter bij het record van de Zweed Ingemar Stenmark, die 86 Wereldbekeroverwinningen op zijn naam schreef.

In de algemene Wereldbekerstand blijft de Amerikaanse Mikaela Shiffrin, die zaterdag zevende werd, comfortabel aan kop met 1477 punten. Ze telt 907 eenheden voorsprong op Goggia. De Italiaanse blijft aan kop in de Wereldbekerstand afdaling. Vonn komt in die rangschikking terug tot op de vijfde plaats, op 63 punten van Goggia. Zondag vindt er in het skistation in de Dolomieten nog een Super-G plaats.