Pro League bemiddelt tussen Lierse en Beerschot Wilrijk
Foto: GMAX AGENCY

Jan Van Elst, CEO van SK Lierse, en Eric Roef, voorzitter van Beerschot Wilrijk hebben vrijdag op uitnodiging van de Pro League een constructief gesprek gevoerd. Met Pierre François als bemiddelaar werden de plooien tussen beide clubs uit de Proximus League glad gestreken.

Op 6 januari werd het streekduel in Lier voor de tweede keer dit seizoen ontsierd. Beide supporterclans gooiden op het Lisp voorwerpen en pyrotechnisch materiaal naar elkaar. Nadien speelden beide clubs elkaar de zwartepiet toe.

Tijdens het bemiddelingsgesprek benadrukten beide vertegenwoordigers dat ze het gevaarlijk gebruik van Bengaals vuur betreuren. “Beide clubs beseffen dat dergelijke feiten niet in een voetbalstadion thuishoren”, schrijft de Pro League in een persbericht.

Samen met de Pro League werd ook gekeken welke veranderingen Lierse moet uitvoeren aan het Lisp om de neutrale ruimte tussen de bezoekende supporters en de thuissupporters te vergroten.

Ten slotte beloofden beide clubs hun supporters zo goed mogelijk te sensibiliseren zodat de wedstrijd Beerschot Wilrijk - Lierse van de 28e en laatste speeldag “in de meest sportieve sfeer kan plaatsvinden”.

Volgende week dinsdag beslist de Raad van Bestuur van de Pro League of het interne reglement van kracht is. Beide clubs riskeren een boete tot 25.000 euro.