OS 2018 - Belgische skifederatie draagt Kim Vanreusel en Kai Alaerts voor

De Koninklijk Belgische Skifederatie draagt Antwerpenaren Kim Vanreusel (20) bij de vrouwen en Kai Alaerts (28) bij de mannen voor bij de selectiecommissie van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor deelname aan de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang (9-25 februari).

De kandidaten werden bepaald op basis van een selectiematrix van de Belgische skifederatie. Vanreusel en Alaerts zullen, mits bevestiging door het BOIC, in de slalom aantreden. Alaerts vervangt Armand Marchant. De eerste Belg die erin slaagde wereldbekerpunten te sprokkelen, revalideert nog na een zware knieblessure.

Maandag komt de raad van bestuur van het BOIC bijeen om de laatste knopen door te hakken. Vast staat al wel dat het om de grootste naoorlogse Belgische delegatie voor de Winterspelen zal gaan en mogelijk zelfs de grootste aller tijden. In 1936 vaardigde ons land 27 atleten af naar Hitlers “Nazi-Spelen” in Garmisch-Partenkirchen. Vier jaar geleden bestond het team uit zeven atleten.

Eerder op de dag maakte Sneeuwsport Vlaanderen bekend dat Seppe Smits, Sebbe De Buck en Stef Vandeweyer België in het snowboarden zullen vertegenwoordigen in Pyeongchang.