WB biatlon - Michael Rösch wordt veertigste in tien kilometer sprint
Michael Rösch. Foto: EPA-EFE

Michael Rösch is vrijdag op de veertigste plaats geëindigd in de tien kilometer sprint op de Wereldbekermanche biatlon in het Italiaanse Antholz, drie weken voor het begin van de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang (9-25 februari).

De tot Belg genaturaliseerde Duitser was 2’21”8 trager dan Johannes Boe. De Noorse winnaar haalde het van de Fransman Martin Fourcade, die twaalf seconden later over de meet kwam. De Duitser Arnd Peiffer werd derde op 42 seconden. Voor Johannes Boe is het zijn zevende WB-zege van het seizoen, de twintigste in zijn carrière. Fourcade blijft wel aan de leiding in de algemene WB-stand. Hij telt 38 punten voorsprong op Boe.

Rösch, die twee schietfouten beging bij het staand schieten, moest tevreden zijn met de veertigste plaats op 109 biatleten. Dankzij zijn veertigste plaats mag hij morgen wel deelnemen aan de achtervolging waar de zestig beste atleten van de sprint starten met hun reële achterstand. Boe start dus morgen als eerste, twaalf seconden later gevolgd door Fourcade. In de achtervolging wordt er vier maal geschoten.