Romeo en Julia 2.0
‘Black’, vanavond op één. Foto: Caviar

Met ‘Black’ geven Adil El Arbi en Bilall Fallah vanavond een nieuwe generatie haar Romeo en Julia. En dat is nog maar één van de vier puike films waar u op kunt afstemmen.

1. NEBRASKA

NPO 2 23.00-0.45 uur

De dementerende Woody trekt overtuigd naar Nebraska. Op duizend kilometer van zijn woonplaats wil hij zijn winnend lot inwisselen... van de neploterij. Zijn zoon voelt zich gedwongen om hem te vergezellen. Nebraska is een mix van humor en melancholie in treffende zwart-witbeelden. De fotografie is prachtig.

2. THE PLACE BEYOND THE PINES

NPO 3 22.45-1.05 uur

Na een jaar ontdekt de professionele motorrijder Luke dat hij een zoon heeft bij een ex-vriendin. Om zijn zoon financieel te steunen, besluit hij banken te overvallen. Daardoor komt hij in conflict met een politieagent. Dat heeft gevolgen voor de zonen van zowel Luke als de agent. Met Ryan Gosling en Eva Mendes.

3. BLACK

Eén 23.20-0.45 uur

Adil El Arbi en Bilall Fallah geven een nieuwe generatie haar Romeo en Julia met dit drama over Brusselse zwarte bendes, gebaseerd op de boeken van Dirk Bracke – en ook een beetje op de werkelijkheid.

4. ALBERT NOBBS

Canvas 21.15-23.05 uur

Albert Nobbs wil een onopvallend leven leiden, in alle rust en vrijheid, het liefst als eigenaar van een pensionnetje in Dublin. Maar Albert doet zich voor als iemand anders. Albert is een vrouw, een geheim dat hij nooit mag verklappen. Sentiment in drag, maar de vertolking van hoofdrolspeelster Glenn Close maakt veel goed.