Bayern <I>strikes again</I>: Schalke bevestigt overgang van toptalent Goretzka naar Der Rekordmeister
Foto: BELGAIMAGE

Schalke 04 heeft vrijdag meegedeeld dat toptalent Leon Goretzka komende zomer Gelsenkirchen verlaat en transfervrij naar Bayern München trekt. “Leon is professioneel genoeg om alles te blijven geven voor Schalke de komende maanden”, probeerde Tedesco de moed hoog te houden.

“Leon heeft ons eerder deze week later weten dat hij onze club wil verlaten voor Bayern”, opende sportief directeur Christian Heidel. “We hebben die beslissing met spijt aanvaard. Leon heeft donderdag zijn medische testen bij Bayern afgelegd. We verliezen een zeer goede speler. Deze zomer was er nochtans een akkoord met de speler en zijn zaakwaarnemer. Maar Leon wilde nog even wachten met tekenen. Dat hij nu zal vertrekken, is geen verrassing. We waren er al op voorbereid.”

Coach Domenico Tedesco wilde het positieve benadrukken. “Ik hoop dat de fans zondag niet te negatief zullen reageren. Leon zal ook in de terugronde immers nog belangrijk voor ons zijn. Hij is professioneel genoeg om alles te blijven geven voor Schalke de komende maanden.”

Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge was uiteraard enthousiast over de transfer van Goretzka. "We zijn heel trots dat we met Goretzka, een Duits international, een speler met groot perspectief hebben kunnen weglokken bij een concurrent. Het is voor de Bundesliga ook goed dat hij in Duitsland blijft. Er was immers ook veel interesse uit het buitenland."

De 22-jarige Goretza, een jeugdproduct van Bochum, vervoegde Schalke in de zomer van 2013. De voorbije seizoenen groeide de middenvelder uit tot één van de bepalende figuren in het team van de Königsblauen. Hij speelde 130 officiële duels voor Schalke, waarin hij 19 keer scoorde.