Californische kinderen ‘maandenlang geketend’
Foto: REUTERS

Het Californische koppel dat hun dertien kinderen vasthield in hun huis zijn aangeklaagd voor onder meer foltering en kindermisbruik. De kinderen werden geslagen, waren uitgehongerd en geketend, zeggen de aanklagers. Het koppel pleit onschuldig.

David Turpin (57) en zijn vrouw Louise Turpin (49) riskeren elk een gevangenisstraf van 94 jaar of levenslang als ze veroordeeld worden voor in totaal 38 aanklachten.

Openbaar aanklager Mike Hestrin zegt dat alle dertien kinderen zwaar ondervoed waren. Hij zei dat de tiener die eerder deze week wegvluchtte om alarm te slaan haar ontsnapping twee jaar had gepland.

Het koppel strafte hun kinderen, die tussen twee en 29 jaar oud zijn, door ze vast te binden. Eerst deden ze dat met touwen. Later ketende ze hen vast aan hun bedden met hangsloten. Die straffen konden weken of zelfs maanden duren. In geen geval werden ze losgemaakt, zelfs niet om naar het toilet te gaan. Ook mochten ze slechts één keer per jaar douchen.

Overdag slapen

Volgens de openbare aanklager hadden de ouders weinig nodig om hun kinderen te 'straffen'. Als ze hun handen voorbij de pols wasten, vond het ouderpaar al dat ze met water speelden en verdienden ze een straf. Het hele gezin sliep overdag en leefde ’s nachts. Ook mochten de kinderen geen speelgoed hebben, al vonden de speurders in heel het huis heel wat speelgoed in de verpakking, onaangeroerd.

Toen de politie het huis binnenviel, waren drie kinderen in de stank aan hun bed vastgeketend. Tot hun verbazing stelden de agenten vast dat zeven van de ‘kinderen’ meerderjarig waren – van 18 tot 29 jaar. Maar ze waren allemaal zo klein en uitgehongerd dat ze kinderen leken.