Selfie verraadt vrouw die vriendin doodde
Cheyenne Antoine neemt een selfie met Brittney Gargol. Op de foto is de riem te zien. Foto: Saskatoon Police

Een Canadese vrouw is veroordeeld voor het doden van haar vriendin nadat de politie het moordwapen op een selfie van de twee had ontdekt.

De 21-jarige Cheyenne Rose Antoine pleitte schuldig voor het doden van Brittney Gargol in maart 2015. Het slachtoffer was toen 18 jaar. Haar lichaam werd aangetroffen nabij een stort in de Canadese stad Saskatoon.

Cheyenne Rose Antoine kwam als een verdachte in het vizier omdat ze enkele uren voor de dood van haar vriendin een selfie op Facebook had gepost. Daarop droeg ze de riem die naast het lichaam is gevonden en waarmee Gargol wellicht werd gewurgd.

De speurders reconstrueerden een tijdlijn door een analyse van hun Facebookprofielen. Daarbij probeerde Antoine de politie eerst nog te misleiden door via Facebook te vragen waar Brittney was, uren na haar dood. Ze vertelde de onderzoekers ook dat Gargol in een café een onbekende man had ontmoet en met hem was meegegaan.

Uiteindelijk bekende ze aan een vriendin dat ze haar vriendin had omgebracht. Nu zegt ze dat ze beiden dronken en high waren toen ze ruzie kregen. Ze aanvaardt dat ze haar vriendin heeft gedood, hoewel ze zich naar eigen zeggen niets meer herinnert van de feiten.

‘Ik zal mezelf nooit vergeven’, laat ze via haar advocaat weten. ‘Ik heb heel veel spijt. Het had niet mogen gebeuren.’

De 21-jarige vrouw heeft zeven jaar cel gekregen voor doodslag.