Crombez: ‘Wij kijken vooruit’
Foto: Jimmy Kets

SP.A-voorzitter John Crombez vindt het bijzonder jammer dat het gezamenlijke project met Groen en onafhankelijken in Antwerpen gestrand is.

‘Het was een kans om een positief, open en toekomstgericht project voor Antwerpen op poten te zetten en op die manier een dam op te werpen tegen het cynisme dat te vaak de essentie van de politiek is geworden’, reageert SP.A-voorzitter John Crombez na de aankondiging van Groen dat het de stekker uit Samen trekt. ‘SP.A is niet de partner waarop we gehoopt hadden’, klonk het nadat SP.A-kopstuk Tom Meeuws onder vuur kwam te liggen door onthullingen over mogelijke financiële wantoestanden toen hij directeur bij De Lijn in Antwerpen was.

Tom Meeuws ‘betreurt echt het besluit van Groen, dat heel erg jammer is voor 521.000 Antwerpenaren’. Naast teleurstelling sprak Meeuws ook over de ‘ongeziene lastercampagne die tegen hem gevoerd werd’ en verklaarde hij voor de aanwezige pers dat hij ernstig overweegt om een klacht in te dienen tegen De Lijn. Meeuws wil het bedrijf aansprakelijk stellen voor alle politieke, morele en professionele gevolgen van de lekken.

Partijvoorzitter John Crombez reageerde eveneens teleurgesteld, maar richt zijn blik naar eigen zeggen op de toekomst. ‘Dit is geen goeie dag voor iedereen die vindt dat politiek moet draaien om oplossingen voor maatschappelijke problemen, om bescherming van mensen in tijden van nieuwe kwetsbaarheid en om het streven naar meer gelijkheid in tijden van grote veranderingen in de samenleving’, aldus Crombez. ‘Wij kijken vooruit.’