Baas van De Lijn: ‘Lekken rond Meeuws zijn bijzonder verontrustend’
Roger Kesteloot, gedelegeerd bestuurder van De Lijn Foto: Kioni Papadopoulos

In een e-mail aan zijn raad van bestuur heeft Roger Kesteloot, gedelegeerd bestuurder van De Lijn, zijn ongenoegen geuit over de lekken rond Tom Meeuws, die leidden tot het einde van Samen.

‘Dat dergelijke lekken kunnen ontstaan, niet eens in een beleidsdossier maar in een individueel personeelsdossier vind ik bijzonder verontrustend en betreurenswaardig.’ Dat schreef Kesteloot gisteren in een e-mail aan zijn voltallige raad van bestuur. De Standaard kon de tekst inkijken.

De details over het ontslag van Tom Meeuws als directeur bij De Lijn Antwerpen, die verschillende publicaties gisteren uitbrachten, zijn gebaseerd op gelekte documenten van binnen De Lijn, zegt Kesteloot.

Nochtans had De Lijn met Meeuws na zijn ontslag, dat er kwam na het niet-naleven van interne regels rond uitgavelimieten, een dading met een geheimhoudingsclausule gesloten.

Politieke afrekening

Kesteloot geeft aan dat onder meer ‘citaten uit of verwijzingen naar beraadslagingen van het benoemings- en remuneratiecomité over dit dossier’ naar buiten gebracht zijn.

‘Ik betreur ten zeerste dat De Lijn in deze context wordt meegesleurd’, aldus Kesteloot. De lekken ‘tasten naar mijn oordeel bovendien het vertrouwen aan dat op topniveau onontbeerlijk is voor het aansturen van een organisatie.’

Kesteloot vermoedt dat er achter de lekken een politieke afrekening schuil gaat. ‘Of deze publicaties kaderen in de verkiezingscampagne in Antwerpen is moeilijk met zekerheid vast te stellen, maar naar mijn oordeel wel waarschijnlijk.’