Michel: ‘Niet van parcours afwijken’
Charles Michel Foto: EPA-EFE

Met een mogelijke groei van 2 procent krijgt ons land een unieke kans. ‘We moeten het hervormingsproces versnellen. Stilstaan is achteruitgaan’, zegt premier Charles Michel (MR) in een nieuwjaarsboodschap die hij via Facebook verspreidt.

In tegenstelling tot de Vlaamse partijen houdt de MR niet één centrale nieuwjaarsreceptie. De komende dagen zijn er nog bijeenkomsten in Namen, Brussel en Luxemburg. Michel trekt vol vertrouwen in naar de ontmoeting met de leden van zijn partij. ‘Onze economie is nog nooit zo dynamisch geweest. Onze sociale bescherming is nog nooit zo solide geweest. Ons land is nog nooit zo sterk geweest’ stelt hij in zijn boodschap.

De nadruk ligt doorheen de tekst op de jobcreatie. Zo wijst Michel er op dat er in drie jaar tijd al 176.500 jobs bijkwamen. Het tijdstip van die boodschap lijkt wel wat ongelukkig: uitgerekend vandaag kwamen er berichten over jobverlies bij Nyrstar en Sanoma. De woordvoerder van de premier verduidelijkt echter dat de boodschap overeind blijft: ‘Wie ontkent dat er jobs bijkomen, moet eens goed de cijfers bekijken’.

Tot de volgende verkiezingen wil Michel doorgaan op het elan. ‘We hebben nog meer dan 400 dagen om actie te ondernemen. We gaan onze inspanningen nog opvoeren. Ik zal niemand anders de timing of de agenda van de regering laten bepalen. Geen enkele onwaarheid of polemiek zal ons van ons parcours doen afwijken. Voor de werkgelegenheid, de investeringen, de sociale cohesie en de veiligheid.’