Facebook laat toe om vrienden tijdelijk te verbannen
Foto: ds
Je kent ze wel: van die figuren op Facebook die alleen maar foto’s van hun huisdier, hun zogenaamde jetsetleven of – eeuwige topper – pasgeboren baby posten. Heb je het even compleet gehad met dat soort berichten, dan kan je ze voortaan tijdelijk verbergen.

Facebook biedt natuurlijk al langer oplossingen om bepaalde contactpersonen het zwijgen op te leggen. De meest drastische is ‘unfrienden’, maar dat doe je natuurlijk alleen als je écht geen contact meer wil met die persoon. Met de optie ‘Niet meer volgen’ blijf je gewoon vrienden, je krijgt alleen geen berichten van de ander meer te zien. Deze methode is veel milder, al loop je wel het risico dat je de desbetreffende persoon gaandeweg volledig uit het oog verliest.

Facebook introduceerde zopas daarom een meer tijdelijke manier om mensen te ‘ontvolgen’. Met deze Snooze-functie kun je iemands berichten gedurende dertig dagen wegfilteren, daarna worden de posts automatisch hervat. De andere persoon merkt hier overigens helemaal niets van, al zal hij/zij zich wellicht wel afvragen waarom je nergens meer op reageert.

Om de nieuwe functie te activeren, klik je simpelweg op de drie bolletjes boven het Facebook-bericht. Kies in het uitklapmenu vervolgens voor ‘Snooze (naam contactpersoon) voor 30 dagen’.