Jupiler Pro League - Ex-speler Alassane Diallo haalt in beroep slag thuis en moet Eupen niet langer vergoeden
Foto: Photo News

De Malinese voetballer Alassane Diallo is met succes in beroep gegaan tegen de zware sanctie die de arbeidsrechtbank van Eupen hem in december 2016 oplegde. De 22-jarige middenvelder moest zijn ex-club 319.368 euro betalen omdat hij in augustus 2014 zijn contract, dat nog tot 2017 liep, eenzijdig opzegde.

Als vrije speler tekende Diallo vervolgens een overeenkomst met Standard Luik. Eupen trok daarop naar de arbeidsrechtbank en kreeg aanvankelijk gelijk. Maandag werd dat vonnis in beroep echter vernietigd. Eupen moet bovendien de gerechtskosten (8.400 euro) betalen.

De verdediging van Diallo slaagde erin om aan te tonen dat de professionele samenwerking tussen werkgever en werknemer onmogelijk was geworden. De rechtbank oordeelde dan ook dat Diallo gegronde redenen had om zijn contract op te zeggen. De complottheorie volgens welke Diallo al een akkoord zou gehad hebben met een andere club nog voor hij zijn contract verbrak, acht de rechtbank niet bewezen en wordt dan ook als “speculatie” afgedaan.

Diallo zou bij Standard nooit een officiële wedstrijd spelen. De Rouches leenden de Malinees meteen uit aan Westerlo, waar hij ook niet verder kwam dan zeven optredens. Momenteel is Diallo aan de slag bij het Hongaarse Ujpest.