Trump: nog altijd <I>awesome</I>, of toch <I>not so great</I>?

Blijft er bij de kiezers en fans van Donald Trump nog iets over van die hoop, nu de president steeds meer politieke en diplomatieke bruggen verbrandt? Een ploeg van de BBC trok naar ‘zijn’ staten Michigan, Wyoming, Texas en Florida en peilde bij de kiezers.

BATMAN BEGINS

Vier, 20.35-23.15 uur

Regisseur Christopher Nolan reanimeerde de versleten Batman-reeks met deze film, die teruggrijpt naar de tijd toen de gevederde superheld nog geen superheld was. Christian Bale is bovendien een uitstekende Batman.

WERELDRECORD

Canvas, 21.15-22.05 uur

Tweede aflevering van de reportagereeks waarin Maarten Vangramberen sportieve wereldrecords en hun houders op wetenschappelijke wijze tegen het licht houdt. Deze week het wereldrecord discuswerpen van Jürgen Schult, dat al 32 jaar standhoudt.

TRUMP VOTERS - ONE YEAR ON

BBC1, 21.30-22.00 uur

Het BBC-programma Panorama peilt in de VS naar het sentiment (of ressentiment) van mensen die een jaar geleden voor Donald Trump hebben gestemd. Vinden ze hem nog altijd awesome, of toch not so great?

’71

Q2, 20.35-22.30 uur

Wie hier geen onbehaaglijk gevoel van krijgt, heeft geen haag. Een Britse soldaat raakt geïsoleerd van zijn compagnie en komt vast te zitten in een door het IRA gecontroleerde wijk van Belfast. De gevolgen laten zich raden. Machtige debuutfilm (2014) van Yann Demange.