Eerste Nederlander bij Delhaize België
Foto: Hollandse Hoogte

Delhaize België neemt afscheid van drie directeuren. In de plaats komt onder meer de Nederlander Siger Spaans die financieel directeur wordt.

Delhaize maakt in een summier persbericht bekend dat drie directeuren van het directiecomité Delhaize België bedankt worden voor bewezen diensten. Het gaat onder meer om oudgediende Mark Verleye, die destijds nog in het team zat van voedingsspecialist Arthur Goethals.

De wissels hebben te maken met de recente ceo-wissel bij Delhaize België. Denis Knoops werd toen vervangen door de Fransman Xavier Piesvaux en al meteen was duidelijk dat Piesvaux wilde ingrijpen in de samenstelling van het directiecomité van de Belgische organisatie.

Naast Verleye wordt ook Sylvie van den Eynde, die enkele jaren geleden als jonge HR-directeur de herstructurering van Delhaize moest mee vorm geven, bedankt. Idem voor Jorge Bulleraich. Die laatste werkte voorheen bij Deutsche Post en stapte in 2011 over naar de audit bij Delhaize alvorens in 2015 financieel directeur te worden. Hij volgde toen Geert Verellen op die naar Walmart Canada vertrok in het spoor van de Belgische ceo van Delhaize Dirk Van den Berghe. Van den Berghe trok toen ook Xavier Piesvaux aan bij Walmart Canada.

De drie directeuren worden vervangen door twee nieuwkomers en daar zit voor het eerst een Nederlander tussen. Met name Siger Spaans wordt financieel directeur. Hij was de afgelopen vier jaar financiële man in Tsjechië voor Ahold. Daarvoor werkte hij meestal in Nederland voor de kruidenier. Dieter De Waegeneer wordt de nieuwe personeelsdirecteur bij Delhaize.

Het Belgisch team, aangevoerd door de Fransman Piesvaux, rapporteert aan de Nederlander Wouter Kolk die bij Ahold Delhaize aan een blitzcarrière bezig is.