Spaanse villa waar koning Boudewijn overleed wordt luxehotel
Villa Astrida Foto: BELGAIMAGE

De gemeente Motril in het Spaanse Andalusië heeft vrijdag groen licht gegeven aan het milieurapport voor de omvorming van villa Astrida tot een luxehotel. Dat meldt de plaatselijke krant Ideal. Villa Astrida was in handen van wijlen koning Boudewijn en koningin Fabiola en is de plaats waar de koning in 1993 overleed.

Villa Astrida is vandaag eigendom van een stichting van naasten van koningin Fabiola, die beslist heeft om het domein van 2,6 hectare om te vormen tot een luxehotel.

De gemeenteraad van Motril had gewild dat de villa al vanaf februari 2017 kon omgevormd worden, maar de procedure neemt veel tijd in beslag, meldt Ideal. De stichting moest eerst een akkoord hebben met een hotelketen vooraleer de woning aangepast kan worden.

Deze week heeft de gemeente het milieurapport goedgekeurd. Dat omvat onder meer een project voor de bouw van een kapel ter ere van de koning.

Koning Boudewijn en koningin Fabiola trokken dertig jaar lang elke zomer naar Motril. De koning overleed er op 31 juli 1993 aan een hartaanval.