Real Madrid in diepe crisis na nieuwe nederlaag in Bernabeu
Foto: Photo News

Zinedine Zidane kreeg onlangs nog een contractverlenging als coach van Real Madrid maar toch is het crisis bij de Koninklijke. Op de 19e speeldag werd zelfs met 0-1 verloren in het eigen Benabeu van Villareal, het nummer zes in Spanje. Door deze nederlaag en een 1op 9 (!) volgt een bijwijlen onmachtig Real nu al op 16 punten van leider Barcelona, dat bovendien nog een wedstrijd te goed heeft...

Real had iets goed te maken voor zijn thuisfans, nadat het in de laatste competitiewedstrijd in eigen huis pijnlijk met 0-3 verloor van Barcelona. Toch voetbalde de Koninklijke zonder al te veel overtuiging, en sprong het onzorgvuldig om met kansen. Zelfs Cristiano Ronaldo faalde:

Al liet ook doelman Asenjo zich niet onbetuigd:

In de slotfase strafte een uitgekookt Villareal de Madrileense inefficiëntie af. Fornals (87.) stifte een counter knap over Real-doelman Navas.

 


In de stand staat Real pas vierde, op maar liefst zestien punten van leider Barcelona. Ook de nummers twee en drie, Atlético Madrid (39 punten) en Valencia (37 punten), hebben al een kloofje geslagen. Zelfs de grootste Real-optimist gelooft niet meer dat Cristiano Ronaldo en co hun titel kunnen verlengen.

Met onder meer een Spaanse titel, twee Champions League-zeges en twee wereldtitels voor clubs heeft coach Zinédine Zidane heel wat krediet opgebouwd, maar de Fransman komt meer en meer onder druk te staan in de Spaanse hoofdstad. Vooral de Champions League lijkt nu een hoofddoel te moeten worden voor Zidane en 'Los Merengues'. Real neemt het hierbij medio volgende maand in de achtste finales op tegen het Franse Paris Saint-Germain.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in La Liga!