Soufiane Bouchikhi eindigt op knappe vierde plaats in Great Edinburgh Xcountry
Foto: BELGA

Soufiane Bouchikhi is zaterdag op een mooie maar ondankbare vierde plaats gefinisht bij de Great Edinburgh Xcoutry, een van de meest prestigieuze veldlopen ter wereld. Bouchikhi schoot in de slotronde net tekort om op het podium te belanden. De winst ging naar de Amerikaan Leonard Korir.

Vorig jaar was Bouchikhi al achtste, maar nu deed hij zowaar nog een stuk beter. Hij liep de hele wedstrijd attent voorin, zonder het kopwerk op zich te nemen. De kopgroep werd beetje bij beetje uitgedund onder impuls van de Brit Ben Connor en de Turkse Europese kampioen Kaan Kigen Ozbilen. In de voorlaatste ronde bleven nog slechts vier atleten over, en onze landgenoot was daar nog altijd bij.

In de finale kwam Bouchikhi net tekort voor het podium. Hij finishte in dezelfde seconde als de Turkse nummer drie, Aras Kaya, op plaats vier. Tegen de spurt van de Amerikaan Korir viel niets te beginnen.

Bij de vrouwen was de zege voor de Turkse Yasemin Can, die in Kenia geboren is en daar ook nog altijd woont. Ze haalde het voor de Britse Emelia Gorecka.