BC Oostende zetelt in nieuwe raad binnen Champions League
De leden van de bijzondere raad binnen de Champions League poseren bij de begeerde trofee: voorzitter Johan Verborgh zit derde van links bovenaan. Foto: Fiba

BC Oostende is met negen andere clubs opgenomen in de allereerste clubraad (Club Council) van de Champions League.

Voorzitter Johan Verborgh vertegenwoordigde BC Oostende op de stichtingsvergadering in het House of Basketball in het Zwitserse Genève. De selectie van de clubs gebeurde op basis van hun regelmaat in de Champions League en hun uitzonderlijke resultaten in de nationale competities. Het is de bedoeling dat deze raad de organisatie van de Champions League inzake sleutelkwesties nog helpt verbeteren. Ook bespreken de leden het toekomstige landschap van de Europese clubcompetities. “De Champions League is een competitie van en door de clubs. Ik ben blij dat de raad van bestuur deze clubraad heeft gecreëerd. Zo kunnen we nog meer met de meningen van de clubs rekening houden”, merkt Patrick Comninos, CEO van de Basketball Champions League, op.

De negen andere leden: AEK Athene (Griekenland), Besiktas Istanbul (Turkije), Nymburk (Tsjechië), Oldenburg (Duitsland), Tenerife (Spanje), Neptunas Klaipeda (Litouwen), Straatsburg (Frankrijk), Zielona Gora (Polen) en Venetië (Italië).