Belgische aflossingsploeg verrast met tweede plaats in mixed relay in Great Edinburgh Xcountry
Foto: BELGA

De Belgische aflossingsploeg bestaande uit Isaac Kimeli, Sofie Van Accom, Jeroen D’hoedt en Renée Eykens is verrassend als tweede geëindigd in de ‘mixed relay’ bij de Great Edinburgh Xcountry, een van de meest prestigieuze veldlopen ter wereld.

In elke ploeg moesten in Schotland vier atleten, twee mannen en twee vrouwen, iederen 1.000 meter afleggen. Isaac Kimeli vertrok als een raket voor België. Middenin de wedstrijd sloeg hij zelfs een kloofje, maar dat moest hij in de finale weer prijsgeven. Kimeli hield wel knap stand en gaf het stokje als eerste door aan Sofie Van Accom.

Van Accom moest vooral in de eerste meters terrein prijsgeven en viel terug naar de vierde plaats. Met een sterk einde kon ze de kloof met de top drie uiteindelijk wel beperkt houden. Jeroen D’hoedt was de grootste verrassing in het Belgische kamp. Hij komt uit een moeilijke periode na de zoveelste blessure, maar wist in een internationaal veld van vier naar twee op te rukken. Slotloopster Renée Eykens kon niet op tegen de Britse wereldtopper Laura Muir, maar verdedigde wel met verve de tweede plaats. België was zo tweede, na Groot-Brittannië en vóór de Europese selectie.