Ontdek als eerste wat Tom Dixon voor Ikea heeft gemaakt

Ikea lanceert volgende maand een collectie in samenwerking met de Britse ontwerper Tom Dixon. Fans kunnen die nu al in primeur bekijken in een tijdelijke galerie, in hartje Brussel.

Dixon ontwierp voor Ikea een eigen sofa, ‘die breekt met alle conventies in de traditionele meubelindustrie’, klinkt het in de aankondiging. Het resultaat is een ‘flexibel woonplatform dat iedereen uitnodigt om er zijn eigen ding mee te doen’.

Delaktig is Zweeds voor ‘betrokken, deelachtig’. Daarom nodigden Ikea en Dixon via een opensourceproject 75 designstudenten over de hele wereld uit om unieke en vernieuwende ideeën te brengen voor de accessoires van het meubels.

Ontdek als eerste wat Tom Dixon voor Ikea heeft gemaakt
Ontdek als eerste wat Tom Dixon voor Ikea heeft gemaakt

Die sofa hacks versterken volgens Tom Dixon de kracht van het meubel: ‘Toen ik de ideeën van de masterstudenten zag, besefte ik het potentieel van die werkwijze en ontdekte ik dat het idee van een opensourceplatform echt werkt.’

Het meubel wordt officieel gelanceerd op 7 februari, maar nieuwsgierigen kunnen de mogelijkheden nu al ontdekken in een pop-up die vandaag opent. De tijdelijke galerie op de hoek van de Dansaertstraat en de Nieuwe Graanmarkt is nog tot 31 januari geopend, dinsdag tot en met vrijdag tussen 13.00 en 18.00 uur, op zaterdag al vanaf 11.00 uur.