Libanese ontwerper krijgt kritiek voor jurk Gal Gadot
Gal Gadot in de jurk van Elie Saab. Foto: EPA-EFE

De Libanese modeontwerper Elie Saab heeft een foto van de Israëlische actrice Gal Gadot van zijn Instagramaccount verwijderd na kritiek.

Dat Israël en Libanon nog altijd op gespannen voet leven, blijkt ook uit de Instagrampost van ontwerper Elie Saab. De Libanees zette actrice Gal Gadot, die op een uitreiking een jurk van hem droeg, trots op Instagram. Maar daar volgde kritiek op.

‘Ik hou van Elie Saab en respecteer hem, maar is hij echt gelukkig dat een Israëlische actrice een jurk van hem droeg?’, vraagt de Libanese journalist Heba Bitar op Twitter. Ook anderen vonden het niet kunnen dat de ontwerper een voormalig lid van het Israëlische leger promoot.

Kort nadat ze tot Miss Israël was verkozen, begon de actrice van Wonder Woman aan haar verplichte legerdienst. Dat was in 2005-2006. Ze was daar fitnessinstructrice.

Na de kritiek heeft Saab de foto verwijderd. Sommigen zijn daar tevreden mee, terwijl anderen de beslissing schaamtelijk noemen. De ontwerper zelf gaf geen uitleg.

Het is niet de eerste keer dat de nationaliteit van Gal Gadot voor ophef zorgt. Zo zei ze in 2014 haar steun toe aan de omstreden en bloederige Israëlische invasie van de Palestijnse Gazastrook. In 2017 bande Libanon de blockbuster Wonder Woman omdat Gadot de hoofdrol vertolkt.

Libanon is officieel nog steeds in oorlog met Israël.

Libanese ontwerper krijgt kritiek voor jurk Gal Gadot
Foto: Photo News