Bpost neemt belangrijke partner van Hello Fresh over
Foto: carlo coppejans

Het Belgische Bpost neemt het Nederlandse Leen Menken Foodservice Logistics over. Dat bevestigt Bpost.

Leen Menken Foodservice Logistics is de logistieke partner van de maaltijdboxbezorger Hello Fresh en is gespecialiseerd in de e-commerce van verse en diepgevroren voeding.

Het Nederlandse bedrijf is op vijf jaar tijd uitgegroeid tot een van de vaste waarden. Bpost haalt op die manier een belangrijke speler binnen in de foodsector - zowel in België als Nederland een snelgroeiende markt.

Leen Menken verzorgt nu al de logistiek van verschillende minder bekende Belgische webshops, zoals De Vegetarische Slager of Streekbox. Het bedrijf is ook de vaste logistieke partner van Hello Fresh. Het staat in voor de verpakking van de dozen. De twee bedrijven bouwen momenteel aan een nieuw distributiecentrum.

De onderhandelingen met Bpost startten vorig jaar en werden woensdag afgerond, aldus Leen Menken op zijn website. 'We kwamen op een punt dat het besef er was dat we de e-commerce zelfstandig niet verder konden uitbreiden. Bpost heeft kapitaal beschikbaar waarmee we de verdere groei kunnen gaan realiseren. Bpost heeft de ambitie om een leidende speler te worden in de Benelux voor gespecialiseerde logistieke dienstverlening.'

De managers van Leen Menken blijven ook na de overname aan boord.