Waarom blijft de mens zo lang kind?
Chris en Xand van Tulleken. Foto: BBC

De waarheid en niks dan de waarheid op uw televisiescherm vanavond. Tenzij u liever uw hersenen uitzet en Sacha Baron Cohen het beste van zichzelf ziet geven.

1. THE SECRETS OF THE HUMAN BODY

Canvas 22.15-23.10 uur

Chris en Xand van Tulleken zijn dokters die een tv-carrière bouwden op het feit dat ze tweelingbroers zijn. Dit keer zoeken ze uit hoe mensen opgroeien en waarom de mens, van alle diersoorten, de langste kindertijd heeft.

2. LOUIS THEROUX: DARK STATES

Canvas 21.15-22.15 uur

Als er werkelijk niets meer op televisie is, is er gelukkig nog altijd Louis Theroux. In de driedelige reeks Dark states zoekt hij de zelfkant van de Amerikaanse maatschappij op. Voor deze tweede aflevering duikt hij in de mensenhandel en de seksindustrie. Hij trekt daarvoor onder meer naar Houston.

3. THE TRUTH ABOUT LOOKING GOOD

BBC 1 21.00-22.00 uur

Cherry Healey onderzoekt met een team onafhankelijke wetenschappers de waarheid achter cosmeticaproducten. Er zijn er maar weinig, zo blijkt, die écht doen wat ze beweren te doen.

4. BORAT: CULTURAL LEARNINGS OF AMERICA FOR MAKE BENEFIT GLORIOUS NATION OF KAZAKHSTAN

Caz 20.40-22.15 uur

De Kazakse reporter Borat Sagdiyev wordt door zijn regering naar de Verenigde Staten gestuurd om er samen met producer Azamat Bagatov een documentaire te draaien over het land, zijn inwoners en hun gewoonten. Kort na zijn aankomst in zijn New Yorks hotel, ziet Borat echter een aflevering van Baywatch en wordt hij hopeloos verliefd op CJ Parker, alias Pamela Anderson. Van zijn documentaire komt er vanaf dat ogenblik niet veel meer in huis. Hij zet koers richting Californië, waar hij de blonde actrice wil vinden om met haar te kunnen trouwen.