Wahlberg verdiende 1,5 miljoen dollar aan extra opnames, Williams 1.000 dollar
Michelle Williams en Mark Wahlberg. Foto: rr

Er is opnieuw ophef ontstaan over genderongelijkheid in Hollywood. Bij extra draaidagen voor de film ‘All the money in the world’ verdiende Michelle Williams zo’n 1.000 dollar (800 euro). Dat is minder dan 1 procent van wat haar tegenspeler Mark Wahlberg verdiende, een slordige 1,5 miljoen dollar (1,2 miljoen euro).

Regisseur Ridley Scott herstartte last minute de opnames van ‘All the money in the world’ om Kevin Spacey te vervangen door ­Christopher Plummer. Die beslissing was het gevolg van de aantijgingen van aanranding en pedofilie.

Scott heeft de acht à tien scènes met Spacey weggegooid en opnieuw opgenomen. Ook tegenspelers Mark Wahlberg en Michelle Williams moesten terug naar de set.

Er is nu echter ophef over die ‘heropnames’, die in totaal zo’n 10 miljoen dollar hebben gekost. In een artikel van USA Today blijkt dat Mark Wahlberg namelijk heel veel heeft verdiend aan die acht à tien opnamedagen. Michelle Williams verdiende maar een fractie van dat bedrag.

Dat Michelle Williams slechts een kleine 800 euro verdiende, is niet verwonderlijk. Ridley Scott had in december verklaard dat ‘iedereen de heropnames gratis deed’, enkel de crew zou betaald worden - en Christopher Plummer uiteraard.

Nu verklaren drie bronnen aan USA Today dat blijkbaar niet iedereen voor niets werkte. Mark Wahlberg heronderhandelde blijkbaar over de extra draaidagen en kreeg daar zo’n 1,5 miljoen dollar voor. Michelle Williams werd niet op de hoogte gebracht. Volgens The Washington Post is het verschil kleiner: Mark Wahlberg zou meer dan 2 miljoen dollar verdiend hebben, Michelle Williams 'een bescheiden som'. Hun bron heeft het over een bedrag 'van enkele honderdduizend dollar of minder'. 

Volgens The Washington Post hebben Wahlberg - vorig jaar de best betaalde acteur in Hollywood volgens Forbes - en zijn manager de reputatie om de onderhandelingen steeds tot het uiterste te drijven.