Amadeus brengt zijn ribbetjes naar Oostende
Foto: istock/getty
Nog dit voorjaar maakt Oostende kennis met Amadeus, een restaurantketen waar alles draait rond ribbetjes.

Amadeus is al jaren een begrip in Gent, waar de restaurantketen vier vestigingen heeft. Alles draait er rond spareribs en Irish Coffee. ‘We zijn in 1987 begonnen met een vestiging. Vandaag zijn er al elf vestigingen in onder meer Antwerpen, Brussel en Sint-Niklaas. Ook in kleinere steden als Ronse zijn we actief’, zegt Klodjan Zugu, rechterhand van initiatiefnemer Peter Van Iseghem.

In Oostende liet Amadeus zijn oog vallen op drie bekende panden op de Visserskaai. Daar waren restaurant Chez Nous, Bistro 't Boothuis en Au Fondue gevestigd. De panden stonden sinds enige tijd leeg.

Zomer

‘Zeer binnenkort starten de verbouwingen. Er komen 200 zitplaatsen en we richten de zaak in zoals andere Amadeus-restaurants, met spiegels en vooral in een retrostijl. Uiteraard zullen we ook Oostendse accenten leggen. We willen nog voor de zomer openen en er zullen bij ons tien tot vijftien mensen aan de slag kunnen. We zijn vooral heel blij dat we nu ook aan de kust actief zijn’, zegt Klodjan.

Dat de Visserskaai, ooit aangeprezen als het langste visrestaurant ter wereld, er nu een uitgesproken vleesrestaurant bij krijgt, ziet belangenverenigingen Horeca Middenkust niet echt als een probleem. ‘Ik ben vooral blij dat er op de Visserskaai een restaurant komt en niet een of andere kledingzaak of sigarettenhandel’, zegt voorzitter Bart Boelens. ‘Want er is in Oostende nood aan restaurants.’