De Turkse overheid heeft tv-zenders beboet omdat ze de videoclip van zangeres Hadise hebben uitgezonden. De zangeres werd geboren in ons land, maar woont al enkele jaren in Turkije, waar de roots van haar familie liggen. Ze is daar de absolute top.

Te pikant, 'bijna op hetzelfde niveau als een erotische film'. Dat oordeelde de RTUK, het Turkse overheids­orgaan dat instaat voor de regulering van de media, over de video bij de single Sifir Tolerans (nultolerantie, nvdr.) van Hadise. De RTUK richt zich vooral op enkele televisiezenders die de clip, waarin Hadise intieme scènes heeft met haar mannelijk tegenspeler, op een te vroeg uur zouden hebben uitgezonden.

'We kregen daarover meldingen van ouders, omdat hun kinderen de beelden hadden gezien', zegt de regulator. Die heeft de zenders daarvoor een boete opgelegd. Naar verluidt lopen de bedragen op tot twee procent van de advertentie-inkomsten van die zenders.

Dat die ingreep de populariteit van het lied zal afremmen, valt te betwijfelen. Op YouTube is Sifir Tolerans al meer dan 57 miljoen keer bekeken.