Vanthourenhout met de schrik vrij na val in Baal
Foto: Photo News

Michael Vanthourenhout heeft geen breuken overgehouden aan de val die hij maandag maakte tijdens de Grote Prijs Sven Nys in Baal. Zijn rechterhand mag weer uit het gips en zondag kan hij starten in Leuven. Dat meldde zijn team Marlux - Bingoal woensdag.

Uit een CT-scan in het AZ van Sint-Niklaas bleek woensdag dat Vanthourenhout bij zijn zware val op de balken geen barst of breuk in het scafoïde opliep. Het gips mag van de hand. Wegens de opgelopen kneuzingen en verrekking traint Vanthourenhour de eerstkomende dagen wel nog met een brace. Zondag start hij in Leuven (Soudal Classics).

“Ik heb nog wel wat pijn, ook aan de ribben, maar ben blij dat er aan de binnenkant niets mis is”, verklaarde een opgeluchte Vanthourenhout. “Woensdag heb ik alweer op de rollen gereden. Vrijdag wil ik nog eens deftig buiten trainen. Ik voel me goed, zoals altijd aan het eind van de eindejaarsperiode, maar ik had in Diegem en Baal zoveel pech dat ik dat niet kon tonen. Hopelijk kan ik dat de volgende twee wedstrijden wel. Ook Leuven is een cross die me normaal wel moet liggen.”