Goaltjesdief El Hamdaoui mag zich bewijzen bij FC Twente
Foto: Associated Press / Reporters

Mounir El Hamdaoui keert mogelijk terug in de Nederlandse Eredivisie. De 33-jarige aanvaller, die eerder voor onder meer AZ en Ajax uitkwam, traint vanaf woensdag een aantal dagen mee met Jong FC Twente. Na die periode wordt bepaald of er een toekomst voor El Hamdaoui bij Twente is.

In oktober trainde El Hamdaoui al een tijd mee bij AZ, na zijn vertrek bij Al-Taawoun uit Saoedi-Arabië. De Marokkaan (15 caps, 3 goals) beleefde tussen 2007 en 2010 de beste periode uit zijn carrière in Alkmaar. El Hamdaoui leidde AZ in het seizoen 2008-2009 met 23 doelpunten naar de landstitel. Hij werd toen ook gekozen tot speler van het jaar in de Eredivisie. De aanvaller stapte in 2010 over naar Ajax, waar hij al snel botste met trainer Frank de Boer.

Via Fiorentina en Malaga keerde El Hamdaoui in 2015 terug bij AZ. Eerst om op het trainingsveld zijn conditie op peil te houden, maar het leverde hem al snel een contract op. Een paar maanden later vertrok El Hamdaoui al weer naar een club in Qatar en later naar Saoedi-Arabië.

Twente verkeert als nummer 16 in het klassement in degradatiegevaar. Het team van coach Gertjan Verbeek sprokkelde slechts 15 punten uit de eerste 18 competitiematchen. Alleen Sparta en Roda (11 ptn) doen slechter.