Ontwerpster trouwjurk prinses Diana gaat opnieuw aan de slag
Foto: BELGAIMAGE

De Britse modeontwerpster Elizabeth Emanuel maakt een comeback. Haar naam zegt u misschien niets, maar u hebt vast en zeker al minstens een van haar ontwerpen zien passeren.

Elizabeth Emanuel ontwierp in de jaren tachtig samen met haar toenmalige echtgenoot David de trouwjurk van prinses Diana: een volle rok van ivoorwitte zijde, oude kant en handgemaakt borduurwerk met tienduizend parels en pailletten, ballonmouwen en een sleep van ruim zeven meter lang.

Het is niet de enige bekende jurk die ze ontwierpen. Bij haar eerste officiële optreden als verloofde van prins Charles droeg Diana een laag uitgesneden zwarte jurk die haar in één klap van een schuchter 19-jarig meisje in een mode-icoon veranderde. Die jurk werd in 2010 nog geveild voor 192.000 pond.

Ook in de jaren nadien ging Diana wel eens aankloppen bij het ontwerpersduo, net als Elizabeth Taylor, Carolina Herrera en Joan Collins. En misschien kunnen we binnenkort Meghan en Kate aan dat lijstje toevoegen. Elizabeth Emanuel lanceert in februari immers een nieuw modelabel Emanuel Mayfair, weliswaar in haar eentje deze keer.

De ontwerpster belooft dat de jaren tachtig zullen doorschemeren in haar ontwerpen. ‘Ik breng na al die jaren de sfeer van toen terug in een nieuwe vorm’, vertelt ze aan People. De focus ligt vooral op bruidsjurken en avondkleding. Net op tijd voor een trouwfeest in mei?