Brugs bierfestival breidt (alweer) uit
Foto: Getty Images/iStockphoto
Het Brugs Bierfestival wordt dit jaar nóg groter. Behalve de Stadshallen en een hal op de Markt zet de organisatie ook nog een tent op de Burg. ‘We snakken al naar de opening van de nieuwe beurshal.’

Het Brugs Bierfestival wordt dit jaar nóg groter. Vorig jaar kon u er al moeilijk naast kijken, dit jaar wordt dat al helemaal onmogelijk. Voor de elfde editie, die plaatsvindt op zaterdag 3 en zondag 4 februari, breidt het evenement uit met een derde locatie: een tent op de Burg, pal voor het stadhuis. Vorig jaar bleken de stadshallen en de grote tent op de Markt de massa bierliefhebbers immers amper te kunnen slikken.

Omdat de toegang tot het evenement gratis is, is het exacte bezoekersaantal moeilijk te becijferen. Maar op basis van het aantal verkochte glazen schat de organisatie het aantal betalende bezoekers op 15.000. ‘Vooral in de stadshallen was er een probleem: het aantal aanwezige bezoekers overschreed het toegestane maximum. Om aan de veiligheidsvoorschriften te voldoen, moesten we een bijkomende locatie zoeken’, zegt organisator Marc Vandepitte.

En die vond de organisatie een dikke honderd meter verder, op de Burg. Er komt een tent van duizend vierkante meter, met plaats voor 21 standjes. In de stadshallen en in de 1.400 vierkante meter grote tent op de Markt is plaats voor respectievelijk 15 en 34 standjes. Het is niet de eerste keer dat het festival zijn terrein verlegt. Over tien edities verhuisde het evenement van de Stadshallen naar de beurshal en, noodgedwongen, weer terug.