Een passagier van een Ryanair-vlucht van Londen naar Malaga is gearresteerd nadat hij het vliegtuig verliet langs de nooduitgang en met zijn handbagage over de vleugel van het toestel naar buiten wandelde. Hij kon naar eigen zeggen ‘niet langer wachten’.

Een Poolse man choqueerde zijn medepassagiers toen hij plots ongeduldig recht sprong omdat vlucht FR8164 al ‘te lang stil stond op de tarmac’ in Malaga. De 57-jarige man, die in Malaga woont en terugkwam van een trip naar Londen, nam vervolgens zijn handbagage, opende de nooduitgang bij de vleugel van het toestel en wandelde via de vleugel naar buiten.

De stewards waren te laat om de man nog tegen te houden, waardoor het luchthavenpersoneel pas kon ingrijpen wanneer de man al bijna op de tarmac zelf stond. De man werd opnieuw naar zijn zitplaats in het vliegtuig gebracht, waar hij werd opgepakt door de politie. Die nam hem mee naar het politiekantoor waar ze zijn gegevens noteerden zodat ze hem konden rapporteren voor een inbreuk tegen de veiligheidsmaatregelen op de luchthaven.

Fikse boete

De Spaanse Fernando Del Valle Villalobos filmde het hele gebeuren en plaatste de beelden op Facebook. ‘Maandag 1 januari, nadat we in Londen vertrokken met een uur vertraging en we dertig minuten moesten wachten in Malaga. Deze meneer besloot dat het genoeg was geweest, activeerde de nooduitgang en klaar’, zo schreef Fernando bij de video. ‘Hij riep nog “Als het zo zit, ga ik wel langs de vleugel!”’

De man hangt een fikse boete boven het hoofd.