MNM-dj Karolien Debecker weigert de muziek van de Nederlandse rapper Boef voorlopig nog te draaien door zijn vrouwonvriendelijke uitspraken.

‘Beste Boef. In de middeleeuwen hadden ze meer respect voor vrouwen dan jij. Excuses of niet, jou draai ik voorlopig niet meer op de radio.’ Met dat korte bericht bant Karolien Debecker van MNM de Nederlandse rapper uit haar programma Generation M.

Boef heeft het ook erg gortig gemaakt: hij noemde vrouwen die hem hielpen toen hij autopech had kechs, Arabisch voor hoeren. In eerste instantie weigerde hij zich te excuseren: ‘ze droegen minirokken en waren op weg naar een fuif, dat noem ik geen vrouwen maar kechs’. Zijn uiteindelijke excuses kwamen voor veel dj’s (m/v) te laat.

De reacties op de actie van Debecker op sociale media zijn lovend. Sommige twitteraars roepen haar op om Boef voor altijd te bannen en anderen hopen dan weer dat andere media zullen volgen. Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) juicht de beslissing van de MNM-dj toe.