Van gangsterprent tot mondain skiën in Frankrijk
‘Blue planet II’, sleept mee en schudt wakker. Foto: © BBC

Reportages uit alle hoeken van de wereld, vanavond op uw televisiescherm, zelfs van onder de zeespiegel. Of een film waarin u James Gandolfini nog eens aan het werk kunt zien.

1. KILLING THEM SOFTLY

Caz 20.40-22.20 uur

Deze gangsterprent van regisseur Andrew Dominik is niet alleen bovengemiddeld slim. Het is ook een uitgelezen kans om de geniale James Gandolfini, die in 2013 overleed, nog eens aan het werk te zien.

2. BLUE PLANET II

Canvas 21.15-22.05 uur

Veel van het moois onder de zeespiegel dat David Attenborough in Blue planet II toont, zal tegen het eind van deze eeuw verdwenen zijn door de klimaatopwarming. Een documentairereeks die meesleept en wakker schudt.

3. TELEFACTS WINTER

VTM 21.40-22.25 uur

Birgit Van Mol graaft zich in in het meest mondaine skioord van Frankrijk, Courchevel. Ze presenteert er vier weken lang winterse reportages over luxe en glamour. De eerste uitzending gaat over exclusieve cadeaus.

4. CHEZ ANNEMIE

Eén 20.38-21.25 uur

Reportagereeks waarin Annemie Struyf samen met de hoofdpersonen terugblikt op de meest beklijvende ‘Via Annemie’-reportages. Vanavond zijn Johan en Lieve te gast bij Annemie in Zuid-Frankrijk. Daar is het volop zomer, tijd voor vakantie en een goed glas wijn. Maar niet voor Johan. Want door een zwaar drankprobleem speelde hij ooit alles kwijt wat hij had opgebouwd. Als bij wonder bleef zijn huwelijk overeind, dankzij het geduld van Lieve én de AA: zijn wekelijkse afspraak met de Anonieme Alcoholisten.