Brusselse ontwerpster bestolen: ‘Volledige collectie is weg’
Gioia Seghers Foto: rr

Enkele dieven hebben vorige week ingebroken in het atelier van de Brusselse modeontwerpster Gioia Seghers. Ze gingen onder meer aan de haal met de gloednieuwe zomercollectie van de ontwerpster.

Het atelier van Gioia Seghers in de Brusselse Kuregemstraat kreeg in de nacht van 25 op 26 december dieven over de vloer die een zestigtal kledingstukken meenamen, waaronder alle prototypes voor de aankomende zomercollectie. De politie is een onderzoek gestart, zo meldt nieuwssite Bruzz.

De 29-jarige modeontwerpster, in 2012 afgestudeerd aan La Cambre, is niet verzekerd voor diefstal en rekent dus ook niet op een vergoeding, zo zegt ze in een bericht op Facebook, waarin ze ook oproept om uit te kijken naar de kledingstukken. ‘Ik hoop nog altijd dat ze teruggevonden worden.’ Daarom heeft ze een fotoalbum gecreëerd met foto's van de gestolen stukken.

Waarom de dieven het op haar collectie gemunt hadden, begrijpt Seghers niet. ‘Alles bij elkaar is de buit grofweg 7.000 euro waard, verwaarloosbaar voor de moeite die ze ervoor hebben gedaan’, vertelt ze aan Bruzz. ‘Ik snap er niets van. Ik ben Dior of Chanel toch niet?’