Rohani: ‘Iraanse volk zal relschoppers en bandieten van antwoord dienen’
Foto: REUTERS
Bij betogingen tegen de Iraanse regering zijn zondagavond zeker tien doden gevallen. De president van het land heeft maandag gereageerd.

Zondagavond is in een tiental Iraanse steden opnieuw betoogd tegen de economische moeilijkheden in het land. In de westelijke stad Toyserkan ontaardde de betoging in rellen. Bij een schietpartij vielen uiteindelijk zes doden, aldus de staatstelevisie.

Volgens andere media zijn ook in andere steden slachtoffers gevallen. In Izeh, in het zuidwesten van Iran, zouden twee mensen om het leven gekomen zijn. 

En ook in het westelijke Doroud vielen twee doden bij een incident dat onrechtstreeks verband hield met de manifestaties. Actievoerders gingen aan de haal met een brandweerwagen en lieten die los van een helling. Het voertuig raakte een wagen, waarvan de twee inzittenden omkwamen.

Rohani reageert

Het was al de vierde nacht op rij dat er betoogd werd tegen het Iraanse regime. Zaterdag waren ook al twee doden gevallen. President Hassan Rohani reageerde maandag dat het Iraanse volk de ‘relschoppers en bandieten’, die een ‘kleine minderheid’ uitmaken, van antwoord zal bieden.