Opnieuw een kindje Jezus in Brusselse kerststal
Foto: Jimmy Kets
De kerststal op de Brusselse Grote Markt is weer compleet nu kindje Jezus opnieuw in zijn kribbe ligt. Dat meldt de Brusselse burgemeester Philippe Close op Twitter.

Afgelopen nacht was het beeld van het kerstenkind uit de kerststal verdwenen, vermoedelijk het werk van vandalen. Brussels schepen van cultuur Karine Lalieux liet daarop weten dat er voor vervanging zou gezorgd worden, wat intussen gebeurd is.

Wie er verantwoordelijk is voor de diefstal van het oorspronkelijke beeld, is nog niet duidelijk.Ook de kribbe zelf raakte beschadigd. De Brusselse politie heeft een onderzoek ingesteld. Ook in 2014 verdween het Jezus-beeldje uit de kerststal. Toen was dat het werk van actievoerders die protesteerden tegen het beleid van de regering-Michel. Of het ditmaal ook om een protestactie gaat, dan wel om louter vandalisme, is nog niet duidelijk. Minstens is in de kerststal geen boodschap achtergelaten.

Het beeldje van het kindje Jezus dat in de kerststal op de Brusselse Grote Markt lag, is verdwenen. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse lokale politie. , maar van de daders is vooralsnog geen spoor.