Jaaroverzicht 2017

Van handshake tot een boze Melania: dit was het jaar van Trump in video

20 januari 2018dS Video

In 2017 was Donald Trump niet weg te slaan uit de actualiteit. Ook bij dS Video schonken we veel aandacht aan de nieuwe Amerikaanse president, iets meer dan één op de tien video's ging over Donald Trump. Wij selecteerden er de meest bekeken en opmerkelijkste fragmenten uit.

Met voorsprong de meest bekeken video van Trump was er één met zijn vrouw Melania in de hoofdrol. Op het tarmac in Israël wou Trump de hand van zijn echtgenote vastnemen, maar die zag dat blijkbaar niet echt zitten.

De meest beruchte handdruk van Trump is nog altijd die met de Japanse premier Shinzo Abe. Die bezocht Trump enkele weken na zijn eedaflegging in het Witte Huis. In geen tijd was elke wereldleider op zijn of haar hoede voor een handdruk met de president.

Het ganse jaar leefde Trump op gespannen voet met enkele Amerikaanse media. Het hoogtepunt van die vete werd bereikt begin juli: toen de president een merkwaardig filmpje deelde op Twitter.

Midden augustus worden de VS plots opgeschrikt door hevige rellen in Charlottesville. De reactie van Trump laat even op zich wachten, tot hij zich enkele dagen later hevig verdedigt op zijn meest bijzondere persconferentie tot nog toe.

Na de beruchte handshake met Japans premier Abe werd dit jaar elke handdruk van Trump nauwlettend in de gaten gehouden. Zo deed Frans president Macron zijn uiterste best om zijn mannetje te staan. Al was het toch de handshake met Agata Kornhauser-Duda die het meest bekeken werd op onze site.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich lichtelijk van entree vergist bij de start van een rondleiding in het Witte Huis. Met zijn bezoek wou Trump een bende enthousiaste schoolkinderen verrassen, al liep dat ritueel niet helemaal zoals Trump het wilde.

Er werd lang uitgekeken naar Trumps eerste persconferentie als president. En er werd ook lang over nagepraat. 77 minuten lang trok hij van leer tegen zijn tegenstanders