Jaaroverzicht 2017

Deze video's werkten dit jaar het hardst in op uw lachspieren

27 december 2017dS Video

Zoals elk jaar gingen ook in 2017 een aantal filmpjes de wereld rond, vaak omdat ze hilarisch waren. Van een creatieve prof tot een kleuter die de popcorn van prins Harry steelt: deze video's deden u dit jaar het hardst lachen.

Hét filmpje van het jaar is wellicht dat van het interview van professor Robert Kelly met de BBC. Terwijl hij zijn visie geeft op de Zuid-Koreaanse politiek vallen zijn twee kinderen plots de kamer binnen. Het internet smult van de hilarische beelden. Achteraf reageerde het volledige gezin op de ganse heisa.

De Amerikaanse wiskundeprofessor Matthew Weathers staat al jaren bekend om de practical jokes die hij met zijn studenten uithaalt. Op 1 april schudde hij naar goede gewoonte een hilarische grap uit de mouw.

De Britse prins Harry dacht in september rustig naar een volleybalmatch te gaan in Canada. Maar dat was buiten de tweejarige Emily Henson gerekend. Die zat naast de prins en had het gemunt op zijn zakje popcorn.

In maart is een Chinese man met zijn auto op het dak van zijn huis beland. De man moest ontwijken maar vergiste zich van pedaal. In plaats van te remmen gaf hij gas bij, waardoor hij van de baan werd gekatapulteerd. Er vielen, als bij wonder, geen gewonden.

In het Nederlandse pretpark Efteling kan je een bezoekje brengen aan Symbolica, een toverachtige sprookjesattractie waarbij je op audiëntie gaat bij koning Pardulfus. Onderweg kom je onder meer tovenaar Almar tegen. Maar die begroet de bezoekers op een wel heel eigenaardige wijze: met zijn middenvinger.

Op de Apple-campus in de VS zijn dinsdagavond drie nieuwe iPhones voorgesteld. Daaronder ook de iPhone X: de duurste iPhone ooit. Maar de voorstelling ervan verliep niet helemaal vlekkeloos. Dat ondervond Craig Federighi, een van Apples topmannen.

Eén blik zegt meer dan 1.000 woorden. Dat spreekwoord geldt ook voor wereldleiders. Toen Duits bondskanselier Angela Merkel in gesprek was met de Russische president Vladimir Poetin, draaide ze zo opvallend met haar ogen, dat ze een instant internethit te pakken had.

Tijdens een debat over melkallergie op ITV News klom de kleuter Iris Wronka midden in het gesprek op tafel, omdat ze een highfive wou van presentator Alastair Stewart. Die pakte de situatie bewonderenswaardig kalm aan.

In september bezocht paus Franciscus Colombia. Maar zijn tocht in de pausmobiel door de straten van Cartagena verliep niet geheel vlekkeloos.