Nalatenschap Zsa Zsa Gabor wordt geveild
Foto: Photo News

Ruim een jaar na de dood van actrice Zsa Zsa Gabor wordt het overgrote deel van haar spullen verkocht op een openbare veiling. Daaronder heel wat designkleding, maar ook een vergulde piano.

Zsa Zsa Gabor (geboren als Sari Gabor) overleed eind vorig jaar op 99-jarige leeftijd. Ze liet alles na aan haar negende echtgenoot prins Frederic von Anhalt, maar die heeft nu veilinghuis Heritage ingeschakeld om het overgrote deel van haar spullen te verkopen. De veiling vindt plaats in haar woning in Los Angeles, op 14 april.

Gegadigden zullen kunnen kiezen tussen heel wat designkleding, juwelen, een aantal handtassen van Hermès en bagage van Louis Vuitton. Maar ook haar achttiende- en negentiende-eeuwse Franse meubels worden verkocht, net zoals haar kunstverzameling.

Een van de blikvangers van de veiling is een vergulde Steinway-piano, die toebehoorde aan haar derde echtgenoot George Sanders. De acteur liet de piano goud spuiten nadat hij in 1951 een Oscar had gewonnen voor zijn rol in All about Eve.

Gabor migreerde tijdens de Tweede Wereldoorlog naar de VS en maakte in 1952 haar Hollywooddebuut. Ze speelde in verschillende bekende films zoals Moulin Rouge en Touch of evil, maar had telkens maar een kleine rol. De ex-Miss Hongarije raakte vooral bekend door haar extravagante levensstijl en uitspattingen.