‘Uggs zijn geen gepast schoeisel voor een luchthavenlounge’

Uggs zijn een Australische uitvinding, maar net de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas lijkt niet zo tuk te zijn op de schoenen met schapenvacht. Zangeres Joanne Catherall van The Human League werd de toegang tot hun lounge ontzegd door haar ‘foute’ schoeisel.

Catherall was niet welkom in de lounge voor reizigers in business class op de luchthaven van Melbourne. Ze werd de toegang geweigerd omdat ze niet voldeed aan de kledingvoorschriften. ‘Blijkbaar worden Uggs beschouwd als nachtkleding’, schreef de muzikante op Twitter. ‘Het personeel stelde voor dat ik andere schoenen ging kopen.’

De luchtvaartmaatschappij reageerde met een link naar de webpagina waar het verbod op Uggs (nochtans een populaire keuze voor lange vluchten) wordt vermeld. ‘Deze kledingvoorschriften zijn bedoeld om een omgeving te creëren waar iedereen van kan genieten.’ Aan de Britse krant The Independent vertelt een woordvoerder van Qantas dat reizigers die vaak gebruikmaken van de lounges erop stonden dat de bestaande kledingvoorschriften strikter worden nageleefd.