Witsel: “Er is helemaal geen probleem-De Bruyne bij de Rode Duivels”
Foto: Photo News

Axel Witsel heeft zich in het Franstalige voetbalpraatprogramma La Tribune bewonderend uitgelaten over de prestaties van collega-Rode Duivel Kevin De Bruyne. Dat De Bruyne moeite heeft om dat torenhoge niveau ook bij de Rode Duivels te halen, is volgens Witsel geen reden om ons zorgen te maken. “Er is geen probleem-De Bruyne.”

Net zoals de rest van de wereld kijkt Witsel, die deze week in België was, met grote ogen naar de prestaties van Kevin De Bruyne in Engeland. Afgelopen weekend leidde KDB Manchester City voorbij Tottenham Hotspur met alweer een knalprestatie. Dinsdagochtend raakte het nieuws bekend dat de Citizens de Rode Duivel belonen met een nieuw contract.

“Bij Manchester City bloeit hij helemaal open”, weet Witsel in het Waalse televisieprogramma La Tribune. “Dat was vorig seizoen al zo en dit seizoen bevestigt hij. Als we iets strafs willen doen op het WK, hebben we een De Bruyne nodig die op het niveau van bij City speelt. Het is waar dat hij dat niveau niet altijd haalt bij de nationale ploeg, maar voor mij is er geen probleem-De Bruyne bij de Rode Duivels. We moeten hem met rust laten en hem niet te veel in vraag stellen. Ik ben er zeker van dat hij op het WK top zal zijn.”

“We zijn er bewust van dat onze generatie een jaartje ouder wordt. Dit zal zonder twijfel de laatste keer zijn dat we nog echt iets groots kunnen verwezenlijken en daarvoor willen we tot het uiterste gaan. We hebben er de spelers voor, maar iedereen zal top moeten zijn. We hebben een grote Eden Hazard en een grote Kevin De Bruyne nodig, dan zit het erin.”