Doodrijder pleegt vluchtmisdrijf na nieuw ongeval
Vrienden herdenken Saar Gevaert twee jaar na haar dood. Foto: STEFAAN BEEL
Nooit zou Miguel V. nog achter het stuur van een auto kruipen, zwoer hij nadat hij een meisje had doodgereden. Toch ging hij dronken op de vlucht na een nieuw ongeval.

Twee weken voor zijn proces in beroep zou beginnen, reed Miguel V. (33) in dronken toestand met de wagen van zijn vriendin tegen een elektriciteitspaal. Een gerechtelijke bron bevestigt dat: ‘Toen de politie arriveerde, zette hij het op een lopen.’
V. en zijn vriendin verborgen zich drie dagen in een hotel, wellicht om een nieuwe positieve alcoholtest te vermijden. V. gaf later toe dat hij ‘iets’ had gedronken.

V. was niet aan zijn proefstuk toe. Terwijl hij in de kerstperiode van 2015 – na een namiddagbezoek aan een café – met zijn gsm aan het prutsen was, reed hij in Gits met zijn Land Rover Freelander de fietsende Saar Gevaert van de weg. V. stopte niet, Saar bezweek aan haar verwondingen.

Zes uur later meldde V. zich alsnog bij de politie. Hij had nog altijd 0,41 promille in het bloed. Zijn wagen bleek nog nooit gekeurd te zijn geweest en V. had ook geen verzekering. Hij moest maandenlang in voorlopige hechtenis blijven.

Op het proces in Kortrijk, een jaar later, werden de ouders van het verongelukte meisje geconfronteerd met een ‘gebroken’ dader. Hij drukte meermaals zijn spijt uit, zwoer nooit meer te zullen autorijden en zijn alcoholprobleem  aan te pakken.
V., die in 2006 al eens vluchtmisdrijf pleegde, werd veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 2,5 jaar en vier jaar rijverbod.

Tien jaar rijverbod

Hoewel hij aangaf nooit meer met de auto te zullen rijden, ging hij toch in beroep. Die uitspraak viel eind vorige maand: drie jaar cel met uitstel en tien jaar rijverbod.
De ouders van Saar waren ontgoocheld dat er geen effectieve celstraf werd uitgesproken. Maar de voorbije weken werd hun ongeloof nog groter toen ze ontdekten dat Miguel V. opnieuw achter het stuur was gekropen. Wettelijk gezien mocht hij dat: ‘De beroepsprocedure schortte alle opgelegde voorwaarden op’, zegt de gerechtelijke bron. 

 

Doodrijder pleegt vluchtmisdrijf na nieuw ongeval
Het ongeval van V. op 10 november. Foto: bfr